Lagopus Mutus

Posted by: admin | Category: Friluftsaktiviteter | Comments Off on Friluftsaktiviteter

Jakt

I Norge er det lov å jakte på dyr hvis man har bestått jegerprøven og er registrert som jeger, på regulert vilt med tillatelser utgitt spesielt til hver jakt. For det meste er det hjort og elg som blir jaktet på i Norge, men i enkelttilfeller kan problematiske bjørner og ulver bli jaktet på.

Fiske

Innlandsfiske er regulert av grunneier de fleste steder i Norge, så pass på å ha fiskekort i orden. Sjøfiske er derimot fritt for alle, med unntak av noen få fiskesorter.

Bærsanking

Blåbær, villbringebær og markjordbær er de mest vanlige bærene for norske bærplukkere, med tyttebær, bjørnebær og krekling like bak. Bærsanking er ikke regulert på noen spesiell måte, bortsett fra multer, som kan bli regulert av grunneier i enkelttilfeller.

Leirdueskyting

Det er ikke alle som er interessert i våpen kun for jakt. Sportsskyting etter leirduer er en spennende aktivitet som i Norge blir utøvd på skytebaner. Leirduer blir kastet ut av en spesielt laget leirduekaster og skutt på med hagle.

Overnatting i telt

De fleste av oss tenker vel egentlig aldri over at dette er en spesiell aktivitet, kanskje heller en funksjon vi benytter oss av for å slippe å dra hjem fra skogen. Men vi er heldige som kan gjøre denne aktiviteten her i Norge, takket være allemannsretten.